Села Волочиського району поглинула велика вода

2049

Підмочило так підмочило. В період Великодніх свят на території нашої області пройшли проливні дощі. Найбільше дісталося населеним пунктам Волочиського району. За кілька хвилин у трьох селах випала кількамісячна норма опадів. Води було стільки, що річка Збруч змінила напрямок своєї течії. .

За короткий період часу злива, яка хлинула на кілька населених пунктів Волочиського району, утворила потоп місцевого значення. Вода затопила не тільки городи, а й домівки місцевих мешканців. Загалом паводок вирував  у Зайчиках, Постолівці та Тарноруді. Староста села Тарнаруда каже, стихії такої сили ні він, ні місцеві ще не бачили.

Проте перший паводок був тільки репетицією. Наступного дня все повторилося з новою силою. Проблем із великою водою зазнали 80% домогосподарств села.

Наразі у Волочиській міській об’єднаній територіальній громаді створили кризовий центр та кілька комісій, котрі визначатимуть нанесені збитки. Також у громаді будуть виділяти кошти тим, хто постраждав від негоди.

Негода вирувала не тільки у цьому районі. Менш масштабні підтоплення спостерігалися у селах на  Городочині  та Теофіпольщині. Зараз у всіх населених пунктах  працюють спеціальні  комісії. Чи допоможе постраждалим область – поки невідомо. Посадовці краю чекають на висновки комісій, які встановлюють збитки.

" " " "