Серед тих, кого евакуювали з Уханя, є наші земляки з Хмельниччини

Загалом на борту, що прилетів з Китаю, були жителі 14 областей і трьох міст України

2019

Учора, 20 лютого, в Україну прибув борт із Китаю. На батьківщину прилетіли 45 українців, які знаходились в епіцентрі  спалаху захворювання на коронавірус.

Серед українців, які прибули цим літаком, є жителі Хмельниччини. Це, зокрема, міститься в інформації, оприлюдненій спікером МВС Артемом Шевченком. Скільки краян прилетіло – невідомо.

Крім 45 українців, цим самим літаком прилетіло 27 іноземців, 22 члени екіпажу, а також лікарі, які супроводжували людей.

Усіх прибулих розмістять на обсервації на 14 днів. Учора українських “китайців” привезли у Нові Санжари на Полтавщину. Як їх там зустрічали – тема, гідна окремого дослідження.

Читайте також: У Кам’янці-Подільському бригада швидкої не могла самотужки винести пацієнтку з квартири

Нагадаємо, за кілька днів до цього з’явилася інформація, що евакуйованих можуть розмістити на Тернопільщині. Однак місцеве населення рішуче повстало проти такої перспективи. Біли заблоковані під’їзні шляхи до санаторію, де могли розмістити прибульців.

Дехто вважає, що влада не подбала про належне інформування населення щодо шляхів розповсюдження коронавірусу та методів профілактики цього розповсюдження. Ну, і звісно, українці показали себе не з кращого боку. Таким чином, для іноземних ЗМІ, у тому числі й не дружніх до України, вийшла ідеальна картинка.

" " " "