Нардепам від Хмельниччини компенсували понад 150 тисяч гривень комірного

Компенсацію за оренду житла в столиці торік одержали п'ятеро нардепів від Хмельниччини

1025

158 іногородніх народних обранців торік одержали компенсацію з державної казни за оренду житла у Києві. Такі дані оприлюднила Верховна Рада. Йдеться лише про депутатів нового, дев’ятого, скликання, які прийшли до влади наприкінці серпня минулого року. Оприлюднені дані включають період із 28 серпня по 31 грудня минулого року.

Загалом народним обранцям було виплачено 5,81 мільйона гривень у компенсацію орендної плати за житло.  150 650 гривень від цієї суми припало п’яти депутатам від Хмельниччини, йдеться у повідомленні телеграм-каналу XM-inside.

Зокрема, Олена Копанчук і Володимир Ватрас одержали по 39 650 гривень, Олексію Жмеренецькому виплатили 34 450 гривень, Юрію Заславському – 20 000 гривень і Сергію Мандзію – 16 900 гривень.

Нагадаємо, що віце-спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук, який також на початку своєї депутатської діяльності одержав компенсаційні виплати, згодом їх повернув  і від подальшої компенсації  відмовився у зв’язку з тим, що проживає в квартирі своєї тещі.

Читайте також: У Хмельницькому з велетенським хабарем затримали одного з головних податківців області

Відповідно до закону, народні депутати мають право на компенсацію комірного, якщо у них немає в Києві власного житла, і їхній власний дім розташований на відстані понад 30 кілометрів від столиці.

" " " "