Сергій Лабазюк зареєстрував законопроєкт, який забезпечить аграріїв якісною технікою та створить нові робочі місця

1568

Народний депутат України Сергій Лабазюк зареєстрував в парламенті законопроєкт №3804 “Про стимулювання розвитку вітчизняного машинобудування для агропромислового комплексу” щодо стимулювання створення робочих місць у галузі.

Про це повідомила пресслужба нардепа.

Співавторами законопроєкту стали ще 15 народних депутатів.

На переконання Лабазюка, в рамках подолання наслідків пандемії COVID-19, а також з метою посилення індустріальної незалежності України питання локалізації виробництва стало одним з ключових у 2020 році.


«У 2019 році в Україні випустили 2420 тракторів та 45 зернозбиральних комбайнів. Це зовсім небагато в порівнянні з загальним парком фермерської техніки – 132 700 тракторів та 27 400 комбайнів», – зазначив Лабазюк на Facebook-сторінці.

Він повідомив, що наразі у законі формально закріплено компенсацію на техніку з локалізацією від 60%, однак постановою #369 реальний рівень від 45%.

За інформацією Лабазюка,  законопроєктом пропонується:
– зафіксувати реальний рівень локалізації у 55% та запровадити законодавчу вимогу щоб не менш як 9% з загальних видатків йшли на оплату праці;
– підвищити рівень підтримки для с/г підприємств з 25 до 30% на компенсацію техніки (для фермерських господарств до 40%)
– включити в ключові напрями розвиток ІТ в частині цифровізації автономності с/г техніки.

«Цей законопроєкт дозволить покращити ситуацію на ринку виробництва української сільськогосподарської техніки, забезпечити аграрний сектор більш якісною продукцією та робочими місцями», – підсумував Сергій Лабазюк.

" " " "