Сесія обласної ради – депутати прийняли бюджет та реорганізували санаторій.

855

На черговій сесії обласної ради затвердили бюджет та ряд звернень. Голосували обранці і за ряд кадрових призначень та програму соціально-економічного розвитку області.  Також голова адміністрації запевнив, що перехід до єдиної помісної церкви буде добровільним. На сесії голова новоствореного територіального управління Державного бюро розслідувань запевнив, що відомство працюватиме виключно у правовому полі.

На початку пленарної частини депутатам скаути передали Віфлеємський вогонь, обранці послухали  славнозвісного «Щедрика» та взялися до роботи.Традиційно наприкінці року на сесії приймають бюджет. Аби в наступному році область тримала фінансовий ресурс , цього разу на сесії  проголосували за кошторис із захищених статтей. Капітальні видатки депутати розподілятимуть вже через два місяці. Куявський  дитячий психоневрологічний санаторій, що знаходиться в селі Соснівка на Ярмолинеччині депутати реорганізували. Як каже голова адміністрації, там неналежні умови догляду за дітьми.

Депутати прийняли зміни до антикорупційної програми. Нещодавно в області запрацювало територіальне управління Державного бюро розслідувань. Як каже керівник, у відомстві більше ніж два десятки працюючих, які будуть розслідувати злочини у сфері корупції.

В обласній раді зареєстрували звернення щодо розслідування злочинів , пов’язаних із переслідуванням громадських активістів та журналістів.

Після створення єдиної помісної Церкви в Україні правоохоронці обіцяють реагувати на будь-які заворушення. Це просять підтримати і депутати.

В адміністрації запевнили, що тиску на вірян  з боку влади чи священників бути не повинно.

Депутати прийняли зміни до програми енергоефективності та оздоровлення дітей, а також  призначили керівників кількох комунальних закладів.

" " " "