Шепетівчанин постане перед судом за збитого ним напідпитку пішохода

Чоловік сів за кермо автомобіля під добрячим градусам навіть не маючи водійських прав

1015

У Шепетівці судитимуть місцевого жителя, котрий кермував автівкою у стані алкогольного сп’яніння та збив пішохода. Про це повідомив сайт Шепетівської міськради.

Інцидент трапився наприкінці вересня цього року. З матеріалів слідства відомо, що підсудний сів за кермо автомобіля “ВАЗ” у стані алкогольного сп’яніння та виїхав на смугу зустрічного руху, де збив пішохода. При цьому чоловік був не тільки під шафе, а ще й не мав водійських прав та не прослідкував за технічним станом транспортного засобу перед його експлуатацією.

Це призвело до того, що потерпіла отримала травми середнього ступеня важкості, після яких проходила деякий час реабілітації.

Читайте також: На Хмельниччині засудили байкера, який скоїв летальну ДТП із двома загиблими

Санкція частини 1 статті 286 кримінального кодексу України передбачає у подібних випадках призначення покарання у вигляді штрафу розміром від трьох до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

" " " "