Щеплення від коронавірусу: в Британії почалася масова вакцинація від COVID-19

Першу штатну дозу вакцини від коронавірусної інфекції отримала 90-річна жителька Північної Ірландії

881

У Великій Британії відбулася перша схвалена штатна вакцинація людини від COVID-19. Так першою дозу вакцини отримала 90-річна Маргарет Кінан – житиелька Енніскілену, що в Північній Ірландії. Жінка отримала ін’єкцію вакцини від компаній Pfizer і BioNtech. Про це повідомило видання BBC.

До речі наступного тижня жінка святкуватиме свій 91 рік народження. За її словами, сьогоднішнє схвалення ін’єкції для  неї найкращий подарунок.

“Для мене велика честь бути першою людиною, якій зробили щеплення від COVID-19. Це найкращий подарунок на день народження, який я могла б побажати, бо це означає, що я нарешті зможу провести час зі своєю сім’єю і друзями в новому році після того, як більшу частину року я була одна”, — сказала жінка.

Ін’єкція відбулася о 06:30 за Грінвічем в університетській лікарні Ковентрі. Введення вакцини здійснила медпрацівниця Мей Парсонс.

Читайте також: Коронавірус на Хмельниччині: в області на порядок зменшився показник захворюваності

Слід зазначити, що після введення вакцини Маргарет Кінан подякувала медичним працівникам та звернулася до усіх людей з закликом не боятися і взяти з неї приклад. “Якщо я змогла прийняти вакцину в 90 років, то і ви зможете”, — додала вона.

" " " "