Що знайшли у “Чорному лісі” під Ярмолинцями: на пікніки туди краще не ходити

Смертоносні предмети масово знаходять у лісі вже не вперше

6141

Вдень 14 липня  група піротехніків аварійного загону спецпризначення ГУ ДСНС  у Хмельницькій області провела знешкодження 18 знайдених боєприпасів часів минулих війн. Про це повідомляє прес-служба ДСНС Хмельниччини.

 

Знищений на спеціальному полігоні арсенал складався з одного підривника від артилерійського снаряду та 17 артилерійських снарядів різних калібрів: 1 калібром 152 мм, 1 – 88 мм, 12 калібром 76 мм та 3 – 45 мм.

 

Небезпечні предмети були виявлені на території “Чорного лісу”, що неподалік від Ярмолинців. Окрім вже знищеного арсеналу з 18 снарядів, у цій місцевості було знайдено ще 8 боєприпасів. А саме: 1 артилерійський снаряд калібром 152 мм, 4 снаряди калібром 76 мм, та 3 – 45-міліметрових. Їх підірвати ще не встигли, тож вони чекають своєї черги. Їхнє знищення заплановане на сьогодні.

Кожен із зазначених боєприпасів перебував у бойовому стані, а отже, ніс серйозну загрозу для людей. Також слід зазначити, що  елементи одного 152-міліметрового снаряда можуть розлітатися на відстань до одного кілометру.

Читайте також: Смертоносна знахідка в Ярмолинецькому районі: чоловік не знав, на чому збудував хату

Враховуючи регулярний характер подібних знахідок , прес-служба ДСНС вкотре закликає людей ні в якому разі не чіпати старі не розірвані снаряди чи навіть просто предмети, які здаються вам підозрілими. В подібній ситуації слід негайно зателефонувати за номером “101” і сповістити про знайдене професіоналів.

" " " "