“Славутському району бути!”: місцеві жителі завтра пікетуватимуть Верховну Раду

Жителі Славутського району Хмельниччини не погоджуються з його ліквідацією

1853

На Хмельниччині ряд сільських, селищних та міських голів Хмельницького регіонального відділення АМУ одностайно прийняли рішення провести завтра під будинком Верховної Ради України мирний пікет. В акції протесту також візьмуть участь деякі представники органів місцевого самоврядування, депутати місцевих рад та прості жителі громад Хмельницької області. Про це повідомляє офіційний сайт міста Шепетівка.

Рішення про організацію мирної демонстрації в столиці прийняли в ході засідання Хмельницького регіонального відділення Асоціації міст України під головуванням голови відділення та мера міста Славута Василя Сидора. Засідання відбулося у форматі онлайн.

Протестувальники вимагатимуть від українських народних депутатів не підтримувати деякі законопроекти.

Зокрема людей не влаштовує перспектива прийняття законопроекту ” Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення виборчого законодавства”, який зареєстрований під номером 3485. Згідно цього закону планується ввести низку змін у виборче законодавство, відповідно до яких буде запроваджено пропорційну партійну систему виборів на рівні сільських та селищних рад, а також рад малих міст, із чисельністю виборців від 10 тисяч громадян. Також законопроектом передбачено впровадження  імперативного мандату.

Читайте також: Славута не хоче йти під Шепетівку: Василь Сидор терміново мобілізовує противників об’єднання

Окрім цього громадяни обурені і ще одним законопроектом “Про утворення та ліквідацію районів”, який зареєстрований під номером 3650. Це питання взагалі стоїть особливо гостро як в Хмельницькій області, так і в багатьох інших регіонах України.

«Приймаючи такі закони, народні депутати не до кінця усвідомлюють, які ризики вони можуть принести для людей та громад. Ми просимо всіх, кому важливі інтереси України, українського народу та місцевого самоврядування долучитися до мирної акції», – наголосив голова Хмельницького РВ АМУ Василь Сидор.

" " " "