Збували канабіс та амфетамін: хмельницькі поліцейські затримали наркодует

Зловмисники виготовляли амфетамінові препарати прямо вдома на імпровізованій лабораторії

1446

В обласному центрі правоохоронці затримали двох чоловіків, які займалися продажом двох чи не найпопулярніших наркотиків – канабісу та амфетаміну. Причому амфетамін зловмисники виготовляли прямо у себе вдомава імпровізованій хімічній лабораторії. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції Хмельницької області.

Один з учасників наркодуету має доволі багате кримінальне минуле. Раніше він вже був притягнений до кримінальної відповідальності за серйозний злочин – вчинення замовного вбивства. Також він вже відповідав перед законом за низку інших злочинів, пов’язаних з наркотиками. Що стосується його спільника, то він у минулому працював в одній із місцевих служб таксі.

До речі, лев’ячу частку свого товару підозрювані реалізовували саме серед таксистів. При цьому у них навіть була своєрідна система бонусів та знижок. Постійним клієнтам могли продавати дозу дещо дешевше, ніж разовим, а за залучення нових клієнтів передбачався бонус у вигляді невеличкої безкоштовної дози наркотику.

Читайте також: Наркотикам – бій: впродовж 2020-го в області – гарні показники у боротьбі із наркозлочинністю

Загалом правоохоронці встановили 6 фактів збуту затриманими наркоділками заборонених речовин. Впіймали зловмисників якраз у ході однієї з контрольних закупок. Після цього, в рамках слідства, в  оселі “бариг” було проведено 4 санкціоновані обшуки, в ході яких була вилучена чимала кількість пакетів та згортків із готовими наркотиками,  а також пристрої для їхнього вживання та хімічний посуд з реактивами для виготовлення амфетамінів.

У разі визнання судом їхньої провини, чоловікам загрожуватиме покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

" " " "