Депутат на «мінімалках» – хто в міськраді найбідніший

1208

Депутат на «мінімалках» – хто в міськраді найбідніший? Ми продовжуємо дослідження декларацій чиновників і обранців області. Далі ваші увазі рейтинг депутатів із найменшими заробітками. Юлія Астафурова знайшла таких, хто примудрився прожити цілий рік менше як на 6 тисяч гривень.

Хто в міськраді найбідніший? У фракції «За конкретні справи» найменший річний дохід задекларував Сергій Болотніков. Жив обранець на 219 тисяч у рік. Працював на двох роботах – у військовій частині і під грифом «таємно». Якщо вірити декларації – бізнесу немає, лишень володіє 1 акцією колись підконтрольного підприємства “ОБЛАГРОПОСТАЧ”, що спеціалізується на торгівлі металом. Попри відносно невисокі доходи Сергій Болотніков показав солідні заощадження: 42 тисячі доларів, 36 тисяч євро, 400 тисяч гривень. Усі гроші готівкою. Живе депутат у квартирі на 67 квадратних метрів,  що належить бізнес -партнеру, їздить на новенькому VOLKSWAGEN TOUAREG, що належить фірмі,  де у засновниках значаться дружина і мати обранця. Утім, єдина жінка, яка значиться в декларації, то донька діяча.

Найменше серед біло-сердечної фракції заробив юрист і депутат Ігор Ялоха – усього 53 тисячі гривень в рік. Тим часом дружина обранця постаралася на 293 тисячі, з яких 200 тисяч – позика. Ані бізнесу, ані заощаджень, згідно із електронною звітністю, «батьківщинівець» немає. Натомість, має лишень чверть квартири батьків. Усе інше майно записане на родичів. До прикладу, ще одна квартира на 75 «квадратів», де депутат живе з родиною, значиться на батьку,  офіс на 19 квадратів на дружині, а Citroen Berlingo на тестеві.

Найменше серед фракції «Поруч» заробив Олександр Сидорчук – заступник голови правління «Хмельницької макаронної фабрики».  Його річний дохід – 137 тисяч гривень. Утім, має півмільйона гривень у заощадженнях, дві автівки – радянська«Копійка» і японська AcuraTLX, дві квартири – одна своя, інша – половина батьківської і гараж.

Наступний у рейтингу найбідніших примудрився разом із дружиною за рік заробити менше ніж 6 тисяч гривень. Йдеться про депутата від фракції «Самопоміч» Сергія Золотухіна. Причому діяч володіє двома підприємствами, що  спеціалізуються на продажі м’ясопродуктів. Попри неприбутковий рік, обранець задекларував солідні статки – 76 тисяч доларів і півмільйона гривень готівкою. Ще депутат вніс у декларацію 1 мільйон 288 тисяч гривень  вимоги заборгованості у порядку регресу від підконтрольного підприємства. Живе у квартирі на 110 квадратних метрів, яку прибдали у 2019-му, однак вартість житла чомусь не вказана, їздить на Volkswagen Golf, що значиться на тещі.

Найбіднішим депутатом Хмельницької міської ради став Андрій Черніцький від «Свободи». Діяч задекларував трохи більше ніж 5 тисяч гривень річного доходу.  Однак, на відміну від колеги з «Самопомочі», пан Черніцький немає заощаджень, тож  жив разом із дружиною і двома дітьми лишень на 400 гривень на місяць. Щоправда, обранець має нерухомість. Разом із дружиною володіє трьома земельними ділянками у Кам’янець-Подільському і Хмельницькому районах, двома квартирами на 38 і 63 квадратних метри.

І останній у рейтингу найбідніших -ексчлен  вже неіснуючої фракції «Солідарність», головний лікар міської поліклініки №3 Василь Триняк. Його сукупний дохід склав 312 тисяч гривень. Якщо вірити звітності – заощаджень немає, однак має дві квартири, два житлових будинки, 6 земельних ділянок у Новоушицькому і Хмельницькому районах і два автомобілі – Skoda OctaviaTour і DEO LanosTF 69Y.

" " " "