Щороку від інсульту помирає понад 160 тисяч українців

949

Щороку від інсульту помирає понад 160 тисяч українців. Значно більше, через несвоєчасно надану допомогу, залишаються назавжди прикутими до ліжка. Відтак на базі Хмельницької обласної лікарні створили сучасний інсультний центр. Там надаватимуть не лише спеціалізовану допомогу, а й відповідну реабілітацію. Уже за два тижні прийматимуть перших пацієнтів.

Сучасний інсультний центр незабаром відкриють на Хмельниччині. Він функціонуватиме на базі обласної лікарні. Це буде єдиний заклад в області, де надаватимуть цілий спектр спеціалізованої допомоги, від оперативних втручань до повної реабілітації пацієнта.

Після таких інноваційних методик  пацієнти уже на другий день зможуть  ставати на ноги. Аби їх освоїти,  лікарі обласної лікарі пройшли відповідне стажування за кордоном. Окрім того, придбають і надсучасне діагностичне обладнання. Адже від своєчасного виявлення інсульту залежить рівень інвалідизації хворого.

Розрахований інсультний центр на 40 ліжок. Загалом щороку до медичного закладу з інсультами потрапляє близько двох тисяч хворих. Тож цієї кількості місць буде достатньо.

Окрім того, у центрі пацієнти зможуть відразу пройти й повний курс реабілітації.

Загалом на створення інсультного центру з обласного бюджету було виділено  більше як три мільйони гривень. Уже за два тижні тут розпочнуть приймати пацієнтів. Уся допомога надаватиметься безкоштовно. За надані послуги платитиме НСЗУ.

" " " "