Школа без булінгу. На Хмельниччині стартував другий етап обласної акції

379

Гостра тема, про яку не бажають говорити. На Хмельниччині  нещодавно стартував другий етап соціального проєкту «Школа без булінгу». У 2021-му році акція носила масовий характер та збирала цілі стадіони дітей та педагогів. Тепер новий етап подорожує громадами області, аби з новою силою боротися із проявами шкільних цькувань.

Так актори аматорського театру «Дебют» демонструють які стосунки можуть бути між близькими людьми. Головний посил, який актори-аматори прагнули донести до дітей – не терпіти та не мовчати.

На початку 2021-го року за ініціативи координаторки Жіночого руху «За майбутнє» Віолети Лабазюк стартував проєкт «Школа без булінгу». Тоді до співпраці  були залучені педагоги, а влітку захід збирав стадіони. Тепер у громадах стартував другий етап акції «Зупинимо булінг разом».

Другий етап акції «Зупинимо булінг разом» стартував у Наркевицькій, а потім тренінгові заняття   відбулися у Теофіпольській та Антонінських  громадах. Педагоги кажуть, хоча явних проявів цькування у навчальних закладах не було, проблема важлива.

Після вистави із дітьми займалися психологи. Дітям розповідали як протидіяти булінгу та вийти гідно із неприємної ситуації.

За словами організаторів такі тренінги будуть проводити і надалі, адже булінг – досить поширене явище.

" " " "