Школи розпочали активну підготовку до нового навчального року

822

Багатофункціональний майданчик, квітучий сквер та сучасний простір для школярів. Педагогічний колектив спільно із батьками спеціалізованої школи №1 готується до першого вересня. Окрім відремонтованих кабінетів, там готують приємні несподіванки для учнів. Адже розуміють, навчальний процес – це не сидіння за партою, а й відповідний простір, який має надихати і розслабляти учнів.

Спорт, відпочинок та креатив. Одразу кілька корисних напрямків для учнів втілюють у спеціалізованій загальноосвітній школі №1. Протягом останнього місяця там тривають активні ремонтні роботи. Нині підрядна організація виконує будівництво багатофункціонального майданчику. Він буде розрахований для гри у міні-футбол, баскетбол та волейбол. Основна частина майданчику вже готова. На це із міського бюджету виділили півтора мільйона гривень.

Паралельно із цим розпочало будівництво скверу. Його розташують позаду школи. Раніше там був облаштований тренажерний майданчик. Та існуюче обладнання зносилося і учні там не займалися. Тому вирішили створити абсолютно новий і корисний простір. До цієї ідеї долучилися батьки, які спеціалізуються на ландшафтному дизайні.  Вони окреслили головні три зони, які згодом засіють духмяними травами та квітами, встановлять лавочки та інші елементи відпочинкової зони.

Пришкільний скверик має стати доповненням сучасного навчального простору. Його почали створювати завдяки приміщенню у 60 квадратних метрів, яке раніше не використовувалося. Тому зараз там триває капітальний ремонт. Нині стіни обшиті гіпсокартоном, встановлені металопластикові вікна та двері. Працівники школи почали виготовлення декоративних елементів. Саме різнокольоровими матрасиками, подушками та диванчиками із піддонів обставлятимуть приміщення.

Відповідно до сучасних вимог нової української школи прикрасять і стіни.

" " " "