Школяр зі Славути створив електронну руку, здатну вберегти не одне людське життя

За допомогою пристрою можна знешкоджувати вибухові пристрої та працювати в агресивних середовищах

1187

16-річний Ілля Мельник зі Славути став учасником конкурсу “Техно Україна 2020″, який проходив у Національному технічному університеті України 2Київський політехнічний інститут”, розповідає “Є”.

Ілля працював над цим виробом кілька місяців. Принцип його дії в тому, що механічна рука дистанційно зв’язана з рукавичкою, яка вдягається на людську руку. За допомогою відеокамер передається зображення вибухового пристрою людині на монітор, і вона рукою, на яку одягнута рукавичка, здійснює ті маніпуляції, які потрібні при знешкодженні вибухівки.

Хлопець також каже, що його винахід може застосовуватись і в мирних цілях. Приміром, для роботи в агресивних хімічних середовищах, де існує загроза людському організму.

Пристрій ще потребує доопрацювання, каже учень, і він продовжить роботу над ним. Зокрема він хоче добитися, щоб механічна рука відтворювала рухи людської із ювелірною точністю.

Читайте також: Хмельничанка Марина Круть може поїхати Євробачення

Хлопець також розповів, що спонукало його зайнятися такими розробками. Одного разу батьки подарували йому на день народження конструктор з електронними схемами. Хлопець так ним захопився, що самотужки взявся за вивчення електроніки та мов програмування. І от тепер вже має результат.

" " " "