Школярі із Хмельницького здобули третє місце на інтелектуальному турнірі у Варшаві.

682

Треті в Європі. Школярки із Хмельницького стали призерками престижного інтелектуального турніру у Варшаві. Дівчата випередили майже усіх суперниць  та посіли престижне місце. До перемоги не вистачило зовсім трохи. Як кажуть учасниці змагань, натхненні хорошим результатом будуть готуватись до наступних дебатів.

Четверо десятикласниць привезли нагороди до Хмельницького. Учениці 29-ї школи  вивчають польську та англійську мову. Кажуть, філологічні заняття неабияк розширюють кругозір.

На початку року дівчата вибороли право представляти наше місто в інтелектуальному турнірі у Польщі. Оксфордські дебати проводять у Варшаві близько десяти років. Це  змагання, де команди мають обмежений регламент. У дівчат було лише кілька місяців на підготовкута 4 хвилини на виступ.

Виступали дівчата у старшій лізі , загалом вік учасників – від 12 до 18 років. Першого  дня школярки виграли відбіркові турніри, а наступного вже точилась боротьба у фіналі. Загалом, участь  у дебатах взяли 16 команд із 5 країн світу.

Натхненні гарним результатом, дівчата і далі планують удосконалювати мову та готуються до наступних змагань. Бо, кажуть, працювати є над чим.

Радіє успіху своїх підопічних і їх наставник. Каже, третє місце на Європейських змаганнях – гарний показник знань та вмінь в інтелектуальному поєдинку.

Викладач наступного разу знову планує формувати команду для участі у змаганнях. Каже, бонусів для теперішніх призерок не буде. Вони так само мають пройти відбіркові етапи.

" " " "