Швидкість плюс наркотики – цей коктейль став причиною жахливого ДТП . Підсумки тижня .

1190

Швидкість плюс наркотики – цей небезпечний коктейль став причиною наджахливого ДТП, котре сталося наприкінці минулого тижня в Хмельницькому. Саме він забрав життя двох зовсім молодих краян. Усе трапилося на вулиці Шевченка, на пішохідному переході поблизу міської лікарні. З вини чоловіка, на рахунку якого не одне  ДТП із наслідками і 8 адмінпротоколів. Купу разів патрульні пиняли горе-кермувальника і навіть розуміючи, що він, скоріш за все, – під дією наркотиків, відпускали. І не тому, що когось прикривали, а тому, що довести те, що водій під кайфом не можуть. Ані самі, ані за допомогою медиків. Реагентів на виявлення вмісту наркотиків у крові немає навіть в обласному наркологічному диспансері. Думаєте – лікарська недбалість? Не вгадали – державна політика.

Наджахлива аварія, котра сталася в обласному центрі наприкінці минулого тижня забрала життя двох краян. 24-річний житель с. Свириди Хмельницької області Стас Нікітюк та 25-річний Денис Бондарчук із с. Кармалюкове Вінницької області загинули під колесами БМВ.

Від отриманих травм один із чоловіків помер у кареті швидкої, а інший – в лікарні. Винуватець трагедії зник із місця пригоди. Павла Борисоглебського шукали протягом трьох днів. Його знайшли на дачі у Кам’янець-Подільському районі. При собі втікач мав два паспорти – український та закордонний і, як твердять копи, чимало грошей. Припускають, чоловік планував й далі переховуватись від слідства. Зважаючи на це, як міру запобіжного заходу, вимагали тримання під вартою.

Натомість захист наполягав на домашньому арешті.

Незважаючи на клопотання захисту, суд підтримав обвинувачення. Павла Борисоглебського взяли під варту на 60 діб. Останній, до речі, у вчиненні ДТП зізнався.

Рідні загиблих хлопців, котрі також прийшли на судове засідання кажуть, чоловік міг втратити пам’ять через пагубні звички.

33-річний хмельничанин дійсно неодноразово потрапляв у поле зору правоохоронців. Принаймні, прогріхів за кермом має чимало.

І це – далеко не весь перелік подвигів підозрюваного. На рахунку чоловіка – ще два ДТП із жертвами.

Правоохоронці не виключають, чоловік був не в собі, коли вчинив ДТП. Кажуть, неодноразово під час оформлення адмінпротоколів, він поводився неадекватно.

Якщо алкоголь  в крові виявити можуть і копи, і лікарі, то наркотики сьогодні стали неабиякою проблемою.

Медики додають, усе, що можуть зробити з тими, кого копи зловили за кермом під наркотиками – провести експрес-тест.

Газовий хроматограф на сьогоднішній день, каже головний нарколог області, має лише одна область. На Хмельниччини про такий можуть лише мріяти.

Зважаючи на це, лишень копи ловлять когось під кайфом за кермом – його одразу відпускають.

Медики кажуть, незважаючи на те, що бачать неозброєним оком – людина під наркотиками – зробити нічого не можуть, бо мають дотримуватись інструкції. Відповідно до неї, без лабораторних аналізів, ставити діагноз «наркотичне сп’яніння» не мають право. Додають, ситуацію можна було б владнати за допомогою одного-єдиного папірця.

Незважаючи на те, що про необхідність прийняття такого документу говорять роками – результату не мають жодного. Звідси – і всі біди. Бо на даний час закон – завжди на боці порушника. Навіть в питанні того самого обстеження. Без згоди до нього не може підійти ніхто. Хоча саме відмову від огляду самі медики називають першою ознакою будь-якого сп’яніння.  Переконують, тверезі люди без проблем віддаються у руки лікарів, а, от ті, хто з гріхом за пазухою – будуть робити усе лише б до них не потрапити. І виграти суд. Бо зазвичай, не приховують лікарі, Феміда стає саме на бік відмовників. Визнаючи їх – нехай і був сильно під чимось – тверезими.

" " " "