Сімейні чвари чи загальна справа: що таке насильство?

1101

Не сплеск емоцій, і не спосіб виховання. У Хмельницькому пройшов пізнавальний тренінг «ЗупиниТи насильство». Захід організували патрульні поліцейські. У якості гостей запросили голів ОСББ. Останні – і вуха, і очі багатоквартирок. Вони знають, що коїться у кожній оселі, тож, у певній мірі, можуть запобігти домашньому насильству.

Пан Олександр – голова ОСББ. Він – і вуха, і очі багатоквартирок. Знає, що коїться у кожній оселі, а відтак часто стає свідком домашнього насильства.

А ось втручатися потрібно, кажуть поліцейські. Аби хмельничанам більше розповісти про насильство, патрульні влаштували пізнавальний тренінг «ЗупиниТи насильство».

Від домашнього насильства потерпають не тільки жінки, а й чоловіки. Хоча і одні, й інші про такі випадки повідомляють неохоче.

Будинок пані Альони – швидше виняток з правил. Тут усі живуть спокійно і мирно, втім, каже голова ОСББ, навіть у такій гармонії про насильство говорити потрібно.

У першу чергу потрібно телефонувати на 102. Поки їде поліція, можна постукатися у дім розбишаки, попрохати якусь дрібничку. Призупинити насильство – дуже важливо, адже часто від нього потерпають не тільки дорослі, а й діти.

Іншими словами, насильство породжує насильство. Це – замкнуте коло, яка важко розірвати.

Насильство – не сплеск емоцій, і не спосіб виховання. З ним потрібно боротися, наголошують патрульні і додають, це – не просто сімейні чвари, це – справа кожного.

" " " "