Сімнадцять хмельницьких шкіл – на карантині

1294

Через грип вимушені канікули оголосили у ряді навчальних закладів Хмельницького. Наш обласний центр є не єдиним містом України, де призупинили навчання. Школи закриті ще у десяти областях України. В Хмельницькому  ж наразі захворіло  більше шести тисяч учнів.

У цих  навчальних закладах епідеміологічний поріг є перевищеним. В інших школах ситуація поки краща. Загалом, по місту, дітей, котрі  захворіли на ГРВІ, нарахували більше шести тисяч.

Самостійно закрити всі навчальні заклади ні адміністрація школи, ні Департамент освіти  на карантин не може. Адже має бути відповідний відсоток дітей, які не з’явилися у навчальний заклад через хворобу.

Якщо для ізоляції дітей оголосити карантин в школах  можливо, то в дитячих садочках цього зробити, відповідно до чинного законодавства, не можна. І навіть при наявності однієї дитини в групі – навчання буде проводитися і надалі.

Освітяни переконують, якщо ситуація не зміниться – можливе закриття й інших навчальних закладів. Власне, впродовж дня у Департаменті вирішили призупинити навчання ще у семи школах.  Вимушені канікули оголосили до 19-го лютого.

 

" " " "