Скандинавський циклон. На Хмельниччині вже другий день шквальний вітер та снігопади

    357

    Скандинавський циклон. Два дні на території України вирував шторм. Циклон дістався і Хмельниччини.

    Шквальний вітер, снігопад, на дорогах ожеледиця і перемети. Кілька днів на території України панував скандинавський циклон. Аби протистояти стихії на автошляхи області виїхала снігоочисна техніка. Чергував у ці дні і Віктор Валащук.

    До зими Віктор перевозив сипучі матеріали, тепер обслуговує автошляхи. Автівка обладнана не тільки відвалом для розчистки снігу, у кузові стоїть установка, яка робить дорогу неслизькою.

    Для обслуговування та утримання автошляхів, особливо у зимовий період, компанія URD українські дороги має досить великий арсенал техніки. А на утриманні знаходиться більше як тисяча кілометрів автошляхів у кількох областях України.

    Зима то кучугури снігу для цього підрядника не були несподіванкою. Для прибирання та посипання доріг задіяні понад півсотні одиниць спецтехніки.

    У службі автомобільних доріг області кажуть, до приходу скандинавського циклону були готові. Тому якихось екстраординарних ситуацій на дорогах не було. В ніч проти понеділка на автошляхах краю чергувало півтори сотні працівників та понад півсотні одиниць техніки.

    Хоча циклон вже залишає територію України, за прогнозами синоптиків на Хмельниччині сніжитиме впродовж усього тижня.

    " " " "