Скасувати Президентське вето закликає Радикальна партія

1135

Президентське вето. Радикальна партія Олега Ляшка вимагає повернення посилення відповідальності за вивіз лісу-кругляку. Нагадаю, Верховна Рада України у двох читаннях підтримала законопроект № 5495 про збереження українських лісів і запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів. Ініціаторами та співавторами документу була Радикальна партія Олега Ляшка. Дереводілкам світило до 12 років позбавлення волі, та наприкінці липня Президент України заветував закон і відправив його на доопрацювання.

А віз і досі там… Один розчерк пера Президента поклав край багаторічним старанням кількох десятків народних депутатів. Гарант Конституції заветував законопроект про криміналізацію за контрабанду лісу-кругляка. А контрабанда дерева, на вивіз якого накладений мораторій, йде й припинятися тепер немає причин.

Втрати держбюджету оцінюють у мільярди гривень.

Радикали не розуміють, чому на словах керівництво держави відстоює експорт товарів із доданою вартістю, тобто перероблених, а на ділі – накладає вето на законопроект, згідно з яким тих, хто вивозить сировину – ліс-кругляк – саджали б до буцегарні на 8-12 років.

А наші деревообробні комбінати простоюють… Повернути закону про криміналізацію за вивіз лісу кругляка втрачену силу може абсолютна більшість нардепів – потрібно назбирати аж триста голосів. Аби обранці відновили легальність проголосованого ними ж закону, Радикальна партія Олега Ляшка вимагає на усіх представницьких рівнях – міських, районних та обласної рад Хмельниччини.

Представники Хмельницького обласного осередку Радикальної партії Олега Ляшка сподіваються – депутати підтримають їхнє звернення вже на наступній сесії – 27 вересня .

" " " "