Сказ на Хмельниччині: покусаних людей терміново рятують у лікарні

В Ізяславі виявлено джерело сказу - до загрозливої зони потрапив цілий райцентр

3018

В Ізяславі виявлено джерело сказу. Смертельно небезпечна інфекція була виявлена у домашнього собаки, повідомляє прес-служба Ізяславської районної державної адміністрації.

До ветеринарної служби звернулася жителька вулиці Матросова. Жінка розповіла, що її домашній собака кілька днів нездужав, не мав апетиту та перебував у пригніченому стані. Власниця жаліла тварину та хотіла взяти пса на руки, однак він її вкусив. На вечір того ж дня тварина загинула, і лише тоді господарі запідозрили неладне та звернулися до районної ветеринарної служби.

Спеціалісти взяли у загиблої тварини зразки тканин і відправили на експертизу. Експертиза підтвердила сказ. Після цього терміново було скликано Державну надзвичайну епізоотичну комісію при Ізяславській РДА. Рішенням комісії територію, обмежену кількома вулицями, де було виявлено джерело сказу, оголошено карантинною зоною. А територію усього міста Ізяслав, а також прилеглих до нього мисливських угідь визначили як загрозливу зону.

Читайте також: Сказ бере в облогу район на Хмельниччині: інфіковане цуценя покусало жінок

Від укусу хворої тварини, як з’ясувалося, постраждала не лише доросла господиня, але й її внучка. Зараз обидві одержують антирабічну допомогу при районній лікарні.

Як стало відомо із коментарів містян, у місті не виявилося сироватки від сказу. Довелося терміново шукати ліки по всій Україні. На щастя, сироватку було знайдено, і зараз потерпілі  проходять лікування.

Але ця біда така, що від неї не застрахований ніхто і ніде. Ніхто не знає, де і як це може статися знову. Тому треба вкрай уважно поводитися із підозрілими тваринами, особливо вуличними.

" " " "