Скейтпарк, місто з висоти пташиного польоту та центр розвитку театру – переможці «Громадських ініціатив» Хмельницького

1379

Скейтпарк, місто з висоти пташиного польоту та центр розвитку театру. У Хмельницькому визначилися із переможцями «Громадських ініціатив». Отримали гроші на реалізацію аж сімнадцять різнопланових проектів: від куточків очікування дітей у медзакладах до супроводу людей, що вийшли із в’язниці. Всього із міської казни на це виділяють майже півтора мільйона гривень.

Скейтпарк, місто з висоти пташиного польоту та центр розвитку театру. 17 проектів реалізують 2017-го у рамках програми «Громадські ініціативи».

Обов’язкова умова участі – співфінансування проекту громадською організацією, що пропонує ту чи іншу ідею. Її власний внесок повинен складати не менше ніж 15% від загальної суми вартості робіт. Так цьогоріч конкурсанти-переможці вкладатимуть від 7 до 75 тисяч гривень у втілення у життя власної ідеї. А проекти реалізовуватимуть дуже різні.

Найбільшу ж кількість голосів отримав проект громадської організації «Територія», котра за 120 тисяч гривень зокрема  створить новий мурал у місті.

А вже восени міська рада визначатиме переможців ще одного конкурсу «Бюджету участі». Змагатися за перемогу у ньому можуть окремі громадяни,  і співфінансування від них не  вимагатимуть.

 

" " " "