Скульптури, фото й маски. Душу Хмельницького презентували у музеї історії міста.

1435

Скульптури, фото й маски. Душу Хмельницького презентували у музеї історії міста. Виставка з передбачуваною назвою «Місто» фактично складається з двох частин: світлин із будівлями старого Проскурова й скульптурами частини його автентичного населення – єврейських містян. Мета цього симбіотичного проекту – зберегти історичну й культурну спадщину обласного центру. 

Ці двері мали б бути на смітнику, а опинилися у музеї. Власне, на звалищі їх знайшли і залучили до експозиції, аби показати, як хмельничани цінують власне минуле.

Для цього у місті на будинках, котрі мають історичне чи культурне значення встановили QR-коди, котрі вже з понеділка мають запрацювати на повну силу. Завдяки цим позначкам вже вдалося попередити руйнування однієї із цікавих будівель Хмельницького.

Понад три десятки світлин, котрі виставили у музеї, – роботи місцевих фотохудожників Олени Лаптєвої та Сергія Аніськова. Вони не створювалися спеціально для виставки.

Співпрацювали фотохудожники із відомими хмельницькими істориками й краєзнавцями – все для того, аби зберегти Хмельницький для наступних поколінь.

Місто – це не лише його будинки і вулиці. Це – люди, які його населяють, які щодня створюють у ньому неповторну атмосферу. Через це фотовиставку чудово доповнюють скульптури із пап’є-маше Олександра Шведа.

Все, як у житті… все, як у Хмельницькому. Експозицію «Місто » можна побачити у музеї історії обласного центру.

" " " "