Славутську лікарню дозабезпечать киснем

У Славутській лікарні встановлять циліндр на 360 кубів кисню

812

Після відповідного звернення персоналу Славутської міської лікарні до Кабміну та голови Хмельницької ОДА у медичному закладі та в місті були проведені відповідні перевірки, за результатами яких прийнято рішення встановити в лікарні циліндр з киснем на 360 кубів.

Проблема стала відома ще 15 березня. Тоді медичні працівники Славутської міської лікарні забили на сполох через стрімке збільшення кількості хворих та зменшення кількості кисневих балонів для ковідних пацієнтів.

Персонал лікарні звернувся у відкритому листі до голів Кабміну та Хмельницької облдержадміністрації з проханням про допомогу. Однак описану проблему вирішили не одразу. Натомість в ОДА прийняли рішення спочатку створити робочу групу, котру направили безпосередньо в КП “Славутська міська лікарня ім. Ф. М. Михайлова” для здійснення відповідної перевірки.

Після оцінки ситуації робочою групою в прес-службі міськвиконкому повідомили, що в лікарні встановлять новий кріогенний циліндр з киснем типу DPW 480/ 1.6.

Читайте також: На Хмельниччині в одній з лікарень бракує кисню для ковідних пацієнтів

«Циліндр вміщує 360 кубів рідкого кисню, що еквівалентно 55-57 балонам. Наразі лікарям залишилося дочекатися доставки кисню», – йдеться в повідомленні.

Станом на 16 березня, у Славутській міськлікарні перебувало 66 хворих з діагностованим COVID-19 та 20 осіб із підозрою.

 

" " " "