Смерть на тротуарі: у Хмельницькому триває суд над учасником резонансної ДТП

1151

У Хмельницькому триває суд над учасником резонансної ДТП. Мова про водія мотоцикла, котрий 19 жовтня 2019 року допустив зіткнення із автомобілем Мерседес, в результаті аварії мотоцикл викинуло на тротуар, де на зелений чекала 11-річна Софія Чорнобай. Від отриманих травм дівчинка померла того ж дня у обласній лікарні. Нагадаємо, що іншого учасника ДТП – громадянина Туреччини – правоохоронці відпустили того ж дня, лише допитавши як свідка трагедії. Наразі його оголошено у міжнародний розшук, а правоохоронцями, котрі прогавиливодія іномарки займаються у ДБР. Мотоцикліст Сергій Владико уже постав перед судом – чоловік провини не визнає. Батьки ж загиблої дівчинки вимагають найвищої міри покарання.

З дня загибелі 11-річної Софії Чорнобай минуло вже більш як сім місяців. Утім, тодішні події батьки дівчинки не забудуть ніколи.

Сьогодні батьки Софійки у суді – перші свідки. Вимагають найжорстокішого покарання для винних у смерті донечки.

Мотоцикліст Сергій Владико у залі суду – небагатослівний. Чоловік провини не визнає. Хоча свідчення не на його користь. Очевидці аварії вже у суді. Всі, як один переконують, чоловік їхав занадто швидко.

Пан Олександр – один із перших кинувся рятувати Софійку. Чоловік їхав за водієм Мерседеса. Переконує, останній не поспішав, а, от, звідки вилетів мотоцикл і досі не розуміє. Припускає, якби підсудний не перевищив швидкості – трагедії вдалося б уникнути. Разом із тим, на думку свідка, винні у смерті дівчинки двоє.

Адвокат підсудного захищає клієнта. Каже, Олександр – не експерт, а, отже, правильно вирахувати швидкість мотоцикла не міг.

Власне, з якою саме швидкістю їхав мотоцикліст мають і справді сказати експерти. Їх свідчення розглядатимуть у подальшому. Дане судове засідання – лише друге у справі. Наступне призначено на 3 червня.

 

" " " "