Смертоносна знахідка в річці у Хмельницькому районі: що могло накоїти лиха

Через 75 літ після війни в землі залишилися небезпечні пам'ятки того лихоліття

2133

У річці Вовк неподалік від села Скаржинці Хмельницького району було знайдено 76-міліметровий артилерійський снаряд, повідомляє прес-служба обласного управління ДСНС.

Смертоносні знахідки часів Другої Світової війни нерідко виявляють на території Хмельниччини. Адже у 1944 році, під час визволення нашого краю від фашистських окупантів, тут точилися жорстокі бої. І тоді немало нерозірваних снарядів та авіабомб залишилось у нашій землі. Їх досі ледь не щодня знаходять на Хмельниччині, і вони досі становлять небезпеку для людського життя.

Саме таку потенційну смерть виявили так звані “чорні археологи” під час пошуку скарбів у річці Вовк неподалік від села Скаржинці Хмельницького району. На місце небезпечної знахідки  вони викликали саперів зі служби НС.

Читайте також: В Ізяславському районі земля ховала цілий арсенал смертоносного металу

Ті, у свою чергу, акуратно видобули снаряд із мулу, вивезли його в безпечне місце та знешкодили. Водночас рятувальники ще раз нагадують: легковажити з такими знахідками не варто. Найперше, що потрібно зробити – обгородити місце¸ де знайдений таких предмет. Ні в якому разі його не можна чіпати і кудись переносити. Негайно викликайте службу порятунку за номером “101” – там є фахівці, які знають, як знешкоджувати боєприпаси і дадуть їм раду.

 

" " " "