«Слуги народу» пропонують узаконити подвійне громадянство для жителів Донбасу

У Верховній Раді розглянуть проєкт, який дозволить жителям ОРДЛО голосувати в Україні

2021

В Україні хочуть зробити законним подвійне громадянство жителям окупованих територій Донбасу. Така пропозиція надійшла від партії «Слуга народу», і законопроєкт планують розглядати у Верховній Раді завтра, 19 травня.

Про таке рішення розповіла нардеп від фракції «Європейська солідарність» Вікторія Сюмар на своїй сторінці у Facebook. За її словами, «Слуги народу» мають намір піти на поступки мешканцям ОРДЛО і легалізувати для них подвійне громадянство. А це,своєю чергою, дасть їм право брати участь у виборах в Україні, а також голосувати на виборах до парламенту.

Депутати у вівторок розглядатимуть проєкт закону № 2590, який дозволить врегулювати питання громадянства жителів Донбасу – визнати законними російські паспорти, які раніше отримали громадяни(жителі ОРДЛО).

«Законопроєкт про громадянство, який фактично узаконює подвійне громадянство (2590). В тому числі і російські паспорти, видані в ОРДЛО… (тобто, дає можливість всім з російськими паспортами голосувати на виборах в Україні і навіть обиратися в Верховну Раду)»,  – йдеться у  дописі Вікторії Сюмар.

" " " "