Смертоносна знахідка в Ярмолинецькому районі: чоловік не знав, на чому збудував хату

Будь якої миті будівля могла злетіти у повітря

3157

У селі Сутківці Ярмолинецького району новозбудована хата на одній із приватних садиб могла злетіти у повітря. Як з’ясувалось, під новим будинком ще з часів Другої світової війни залягав невеличкий арсенал нерозірваних боєприпасів, повідомляє прес-служба обласної ДСНС.

Небезпечну знахідку виявив на своєму обійсті господар, який заходився копати підвал під новозбудованою хатою. Під час копання чоловік наштовхнувся на іржавий предмет циліндричної форми, який дуже нагадував артилерійський снаряд. Власне, це він і був.

Піротехніки, терміново викликані селянином на місце знахідки, почали обстежувати територію по усьому периметру будівлі. У тому ж місці було виявлено ще два снаряди. Усі три знайдені боєприпаси вилучили із землі, де вони пролежали понад сім десятиліть, і знешкодили у безпечному місці.

Читайте також: В Ізяславському районі земля ховала цілий арсенал смертоносного металу

Тим часом, надзвичайники нагадують громадянам: в жодному разі не намагайтеся знешкодити знайдені боєприпаси самі. Виявивши таку знахідку, негайно викликайте спеціалістів ДСНС, які вміють поводитися з такими речами.

" " " "