«Теплокомуненерго» підняло плату за обслуговування внутрішньобудинкових мереж

1002

Для ОСББ міські підприємства підняли планку за обслуговування внутрішньобудинкових мереж. Попередні тарифи, кажуть комунальники, для них збиткові. А от деякі ОСББ з новими розцінками незгодні.

Голова ОСББ на вулиці Зарічанській Ірина показує підвальне приміщення свого будинку. Після того, як мешканці  згуртувались – тут навели лад у підвалі та на прибудинковій. Споруда, каже, стара, тож потрібні значні кошти для  оновлення комунікацій. Обслуговує мережі «Теплокомуненерго».  З ними уклали відповідний договір, а нещодавно  комунальне підприємство надіслало листа про підняття послуг.

Такі листи отримали усі ОСББ – їх у місті 18.Однак отримувачі  послуг кажуть – з рішенням  підприємства незгодні.

На підприємстві переконують – рішення вимушене та пов’язане із перерахунком мінімальної заробітної плати. Реальні тарифи за обслуговування набагато вищі.

Як кажуть у місті, після створення ОСББ усі комунікації тепер стали власністю самих мешканців.  І хто їх має осблуговувати – обирають самі.

Як каже посадовець, у випадку коли і подачею тепла, і обслуговуванням  мереж займається одна компанія – зменшується ризик виникнення аварійних ситуацій.

У міській раді кажуть, якщо мешканці не задоволеніякістю та вартістю отриманих послуг, вони можуть розірвати договір із підприємством. Поки лише одне ОСББ підписало договір на осблуговування за новими розцінками. Решту поки думають.

" " " "