Смуга на зліт: у Хмельницькому всерйоз взялися за аеропорт.

1372

Смуга на зліт: у Хмельницькому всерйоз взялися за аеропорт. Відповідно до обласної програми, прийнятої в грудні 2017-го, на відновлення та розвиток КП «Аеропорт «Хмельницький» цьогоріч виділили понад 3 мільйони з бюджету. На підприємстві уже взялися за їх освоєння. Розпочали із розчистки території. Адже, на сьогодні понад 70 % земель аеропорту – це непролазні хащі. Стан приміщень, на жаль, також залишає бажати кращого. За їх ремонт обіцяють взятися одразу після великого прибирання.

Хмари над хмельницьким аеропортом почали розсіюватись іще минулого року. Тоді обласна рада прийняла програму фінансової підтримки комунального підприємства. Завдяки коштам, виділеним з бюджету, «Аеропорт «Хмельницький» розрахувався з боргами і вийшов на «нуль».

Іще одна програма, котру обласні обранці, прийняли наприкінці минулого року дала змогу побачити горизонт. Відповідно до неї на відновлення та розвиток в березні 2018-го підприємство отримало понад 3 мільйона. За них тут планують зробити чимало. Почали із найголовнішого – розчищення території.

На черзі – ремонт будівель, належних комунальному підприємству. Сьогодні усі вони виглядають, м’яко кажучи, неприглядно.

Аби привести злітно-посадкову смугу до ладу підприємство вже оголосило тендер. Результати очікують буквально за кілька днів.

Керівник підприємства каже, справу можна було б вирішити швидше. Адже в місті є спеціалізована військова частина, котра ремонтує смуги на військових аеропортах. На жаль, її послугами скористатись не можуть, бо не дозволяє законодавство.

Керівник аеропорту додає, незважаючи на це, сподівається, військові таки допомагатимуть у відновленні смуги – технікою та спеціалістами. Покладає надію і на депутатів – обласних та міських, владу Хмельницького і Хмельниччини. Адже, впевнений, якщо ситуацію не відпускати, все буде.

 

" " " "