Як обрати вишиванку до душі?

1159

В переддень свята вишИванки містяни починають готувати традиційний одяг. Із шаф дістають гарно вишиті сукні та сорочки, готують і дитячі набори. А все тому, що 100 років тому наші предки вважали вишивку найпотужнішим елементом оберегу. Звичай одягати національний одяг триває і до нині. ВишИванка все більше використовується у повсякденному образі наших містян.

Україна – чи не єдина країна світу, яка активно одягає національний одяг у повсякденному житті. Нині вибір продукції на ринках, магазинах та інтернет-порталах просто зашкалює. І покупцю легко загубитися у розмаїтті. Кольори, орнаменти, сукня чи сорочка – кожен малюнок має своє неповторне смислове значення.  До слова, саме для подільського краю притаманні  геометричні візерунки.

Найкраще обирати лляну тканину. Вона приємна для тіла і гарно носиться. Малюнок має підкреслювати характер власника. Тому фахівці радять створювати індивідуальні орнаменти для кожного. Звісно, така послуга коштуватиме чималих витрат. Якщо націлитися на бюджетні варіанти, то варто зорієнтуватися на кольорах. Червоний найчастіше використовують як для дітей, так і для дорослих.  Він слугує найсильнішим оберегом. Білий – сила та енергія, жовтий – сонце, а от чорний візерунок має двояке значення – все залежить від регіону проживання.

Та все ж традиційна сорочка як була, так і залишається найвідомішим брендом України.

Вибираючи вишиту сорочку чи сукню, пам’ятайте, щоб довершити свій образ – потрібні аксесуари.

" " " "