Сонячні панелі встановили на даху Хмельницького політехнічного коледжу

1115

Сонячну електростанцію облаштували на даху Хмельницького політехнічного коледжу. 60 панелей потужністю 22,5 кВт/год. генеруватимуть понад 3 000 кВтелектроенергії в місяць. Облаштували електростанцію за власний кошт і надалі число панелей планують збільшити. Поява панелей дасть коледжу можливість не тільки економим електроенергію, а й студентам вивчати нову дисципліну.

Використали карантин із користю. У політехнічному коледжі на даху нещодавно встановили 60 сонячних панелей. Придбали їх та змонтували електростанцію власними силами та за власні кошти. Обійшлась станція у 440 тисяч гривень.

За словами директора коледжу, встановлення сонячних панелей – це важливий крок для заощадження електроенергії у закладі. За підрахунками, під час навчального процесу, заощаджуватимуть 25-30% електроенергії. Крім того, з появою сонячної електростанції у коледжі з’явиться і новий навчальний курс – «Альтернативні джерела енергії».

Ринок зеленої електроенергетики стрімко розвивається і потреба у спеціалістах, які його обслуговуватимуть теж зростає. Тому вивчення такого курсу сьогодні на часі, а наявність сонячних панелей дає можливість підійти до навчання практично.

Облаштували у коледжі і нову лабораторію. Тут студентам на макетах показують принцип роботи сонячних панелей. У закладі переконанні вивчення альтернативних джерел енергії дасть змогу виховати справжніх фахівців своєї справи та змусить студентів замислитись над економією природніх ресурсів і збереженні екології.

" " " "