«Соробан» святкує день народження

1235

Не лічити, а бачити результат. Так звучить життєве гасло школи усного рахунку «Соробан». В Україні ця унікальна японська методика з’явилася кілька років тому, а ось у Хмельницькому – минулоріч, втім, навіть, за такий короткий проміжок часу, популярність завоювала. Як доказ, звісно, – статистика. Наразі ментальну арифметику у місті вивчають близько півсотні дітей віком від 5-ти до 11-ти років. Завдяки усному рахунку вони поліпшують пам’ять, збагачують увагу та, найважливіше – гармонійно розвивають обидві півкулі головного мозку.

Знайомтеся, це Артем Якімчук – вихованець школи усного рахунку «Соробан». Сьогодні у нього маленьке-велике свято – «Соробан» відзначає перший день народження. В Україні ця унікальна японська методика з’явилася кілька років тому, а ось у Хмельницькому – минулоріч, власне тоді до школи прийшов і Артем.

Власне, так і сталося. І про це, до слова, говорить не сам Артем, а мама Світлана.

Мабуть, те саме мотивувало і маму Вані Ковальова. У «Соробан» хлопчика привели також рік тому.

А ось у Ліди дещо інша історія – для неї «Соробан» відкрив тато.

А ось викладачі – радше друзі, аніж суворі тренери. Адже, кажуть, тільки у такій атмосфері треба вивчати унікальну японську методику усного рахунку.

Тобто, рухи руками – це ніяка не магія, а уявна рахівничка, до слова, – основний компонент усного рахунку.

І таких, хто бачать результат, у Хмельницькому мінімум півсотні. Саме стільки дітей віком від 4-х до 11-ти років вивчають ментальну арифметику у школі «Соробан».

І, власне, для цього і працює вся команда «Соробан». А щодо унікальної методики, то завдяки усному рахунку у дітей поліпшується пам’ять, збагачується увага та, найважливіше – гармонійно розвиваються обидві півкулі головного мозку.

Окрім цього, є ще «плюси». Так, завдяки «Соробану», діти стають більш впевненими та можуть підкорити сцену популярного у країні телешоу.

По суті, такі результати тільки за один рік. Адже у жовтні школа усного рахунку «Соробан» відзначила свій перший день народження. Втім, на наступний рік амбітні плани вже є. В першу чергу, «Соробан» стане другом не лише для нових діток, а й для тих, кому 55 «плюс». Простіше кажучи, у 2018-му у Хмельницькому з’явиться ще одна школа усного рахунку. А поки що усіх охочих запрошують у «Соробан» на вулиці Проскурівського Підпілля, 117.

 

" " " "