Багатьом жителям Хмельниччини підвищать пенсії ще до кінця поточного року

На фінансування пенсій до кінця 2021 року додали ще 18 мільярдів гривень

680

Жителі Хмельниччини матимуть змогу отримати підвищені пенсії ще до закінчення поточного року. Влада виділила додатково 18 мільярдів гривень на пенсійне забезпечення громадян.

Одне підвищення пенсій стартувало вже у жовтні. Воно торкнеться краян, яким вже виповнилося 75 років, але ще немає 80 . Для них передбачено підвищення пенсій на суму до 400 гривень. Таким чином, мінімальна пенсія для таких громадян зросте з 2100 до 2500 гривень. Щоправда, для цього треба виконати єдину умову – по стажу. Мінімальний розмір страхового стажу для таких громадян має бути не меншим за 20 років для жінок і за 25 – для чоловіків. При цьому слід пам’ятати, що страховим є лише той стаж, упродовж якого громадяни сплачували зі свого заробітку внески у Пенсійний фонд.

Ужовтні вже дехто з краян встиг отримати оновлені пенсії. При цьому пенсіонери віком 80+ років ще з минулого року отримують аналогічні доплати до пенсії, але розміром до 500 гривень, і їхня мінімальна виплата становить 2600 гривень.

Ще одне оновлення чекає в грудні на пенсіонерів, яким більше 65 років. У зв’язку з підвищенням мінімальної зарплати до 6500 гривень їхня пенсія також зросте до 2600. Однак, на відміну від 80-річних пенсіонерів, 65-річні, щоб отримувати 2600, повинні мати більше страхового стажу: 30 років для жінок і 35 для чоловіків.

Читайте також: 13 пенсія, підвищення зарплат꞉ зміни до держбюджету уже внесено у Верховну Раду

На жаль, через тіньову зайнятість нині далеко не всі українці можуть похвалитися такою тривалістю страхового стажу. Тому зараз вкрай важливо вимагати від роботодавців офіційного працевлаштування.

" " " "