Діти, позбавлені батьківського піклування отримали квартири на Хмельниччині

Троє дітей позбавлених батьківського піклування отримали однокімнатні квартири в Нетішині та Славуті. Ще одну квартиру планують придбати найближчим часом.

989

Безкоштовне житло отримали троє дітей, позбавлених батьківського піклування, які стояли на квартирному обліку Нетішинської ОТГ та не мали власного житла.

На своїй офіційній сторінці у Фейсбуці Виконавчий комітет Нетішинської ОТГ повідомляє, що купили квартиру для жителів громади  відповідно до чин­ної пос­та­но­ви Ка­бі­не­ту Мі­ніс­трів Ук­раїни № 877 «Про зат­вер­джен­ня По­ряд­ку у 2019 ро­ці суб­венції з дер­жавно­го бюд­же­ту міс­це­вим бюд­же­там на про­ек­тні, бу­ді­вель­но-ре­мон­тні ро­бо­ти, прид­бання жит­ла та при­мі­щень для роз­витку сі­мейних та ін­ших форм ви­хо­ван­ня, наб­ли­же­них до сі­мейних, та за­без­пе­чен­ням жит­лом ді­тей-си­ріт, ді­тей, поз­бавле­них батьківсь­ко­го пік­лу­ван­ня, осіб з їх чис­ла».

Квартири придбали на вторинному ринку. Вартість однієї квартири 353 тисячі 524 гривні. Загалом міська влада виділила державну субвенцію сумою 1 мільйон 414 ти­сяч 96 гри­вень. Обирали квартиру спеціалісти у справах дітей виконавчого комітету Нетішинської міської ради, відповідно до параметрів визначених у вищезгаданій постанові. Діти отримали квартири у місті Нетішині та Славуті.

Зараз у Нетішинській ОТГ проживає 66 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них на квартирному обліку перебуває 9 дітей.  До того ж, на кон­тро­лі ор­га­ну опі­ки та пік­лу­ван­ня пе­ре­бу­ває 37 осіб із чис­ла ді­тей-си­ріт та ді­тей, поз­бавле­них бать­ківсь­ко­го пік­лу­ван­ня, на квар­тирно­му об­лі­ку — 27 осіб.

" " " "