На Хмельниччині собаки покусали дитину: що вирішив суд

Святкове колядування ледь не скінчилося смертю для 7-річного хлопчика

1342

У Хмельницькому апеляційному суді погодились з рішенням суду першої інстанції щодо жителя Ярмолинецького  району, собаки якого покусали 7-річного хлопчика. Про це повідомляє прес-служба ХАС.

Подія трапилася зранку 7 січня цього року. Семирічний хлопчик із села Вихилівка Ярмолинецького району вирішив піти поколядувати до свого сусіда. Ніщо не передвіщало біди,  однак вже приблизно через півгодини дитина повернулася додому без верхнього одягу та в крові. Виявилося, що як тільки хлопчик зайшов на подвір’я сусіда, на нього одразу ж почали гавкати двоє собак. Він перелякався і почав тікати, однак чотирилапі наздогнали його, збили з ніг і почали гризти. Тварини пошматували на ньому одяг і кусали дитину до тих пір, доки хлопчику не вдалося схопити палку, що лежала поруч, та відігнати їх від себе.

У ході розгляду справи, місцевим судом було визнано, що власник тварин винний у відповідності до частини 2 статті 154 адміністративного кодексу України. При цьому, зважаючи на дату проведення судового засідання, 12 червня 2020 року,  суд закрив справу у зв’язку із закінченням строків, передбачених законодавством.

Пізніше сторона захисту обвинувачуваного здійснила спробу оскаржити рішення суду першої інстанції, посилаючись на деякі розбіжності з документами і стверджуючи, що собаки-нападники могли не належати підозрюваному. Розглянувши ще раз усі матеріали справи та докази сторони звинувачення, колегія судів ХАС дійшла до висновку, що будь-які твердження щодо того, що собаки не належали підозрюваному, виглядають як спроба уникнути відповідальності.

Читайте також: У Нетішині жінку оштрафували за годування бездомних собак

Оскільки на момент розгляду справи у суді першої інстанції сплинули строки накладення адміністративного стягнення, місцевий суд, визнавши власника собак винним у  правопорушенні, правомірно закрив провадження якраз на підставі п.7 ст.247 КУпАП.

" " " "