Як убезпечитися в інтернеті

1178

Фейсбук, Яндекс, Гугл… Нині ці іншомовні слова знайомі для кожного українця. Однак далеко не всі вміють «серфити» просторами Всесвітньої павутини без шкоди як для свого гаджету, так і для персональних даних. Звернути на це увагу покликаний запроваджений 2004-го Всесвітній день безпечного інтернету. Його відзначають кожного другого вівторка лютого. Тож нині ми дізналися у експертів як користуватися інтернетом безпечно.

Телефон, планшет, ноутбук… Такі зручні, звичні і небезпечні. Кожен із цих пристроїв може полегшувати й покращувати життя його власника, а може й нашкодити.

Універсальної поради як захиститися в інтернеті немає, одразу наголошують фахівці. Все залежить від конкретного користувача. Втім, кажуть операційні системи Windows та Андроїд дуже вразливі до вірусів.

Крім того, слід зауважувати елементарні, здавалося б речі, бо інтернет в Україні – дикий степ.

Особлива увага – дітям. Не обманюйтеся, думаючи, що ваша дитина ще не знає як користуватися гаджетами. Для юного покоління це – елементарно, тож батькам варто попіклуватися про безпеку свого чада заздалегідь і встановити додатки батьківського контролю.

 

" " " "