У Хмельницькому відбувся практичний семінар, який дозволив ширше розглянути всі сторони аутистичного спектру.   

852

У Хмельницькому під час дводенного семінару говорили про особливості роботи з дітьми, які мають розлади аутистичного спектру.  До співпраці запросили логопедів-дефектологів, психологів, соціальних педагогів та спеціалістів, які працюють з дітьми. Вони намагались знайти шляхи  діагностування аутизму.

Дитина з аутистичним спектром  – це малеча, заглиблена у себе, зі своїм особливим світосприйняттям.  Аутизм діагностується у дитини до трьох років. І досі не відомо достовірно, через що він з’являється. Та існують основні причини  – психологія, генетика та ментальність країни. Саме в більш цивілізованому суспільстві і відсоток аутистичних порушень вищий. Тому у Хмельницькому вирішили провести семінар, який допоможе спеціалістам зазирнути на проблему сучасності дещо глибше. Ділитися досвідом приїхала сертифікований спеціаліст з Вінниці. Каже, головне надати правильні інструменти не тільки лікарям, а й батькам.

Необхідність у такому семінарі виникла через прохання батьків, які помічають зміни у своїх дітях.

За статистикою – нині на 80 дітей одна народжується аутистом.  От тільки на думку фахівців в українському суспільстві ще поки не готові сприймати це нормально. Нажаль, не має гуртків і шкіл, які могли допомогти у корекції поведінки дітей.

 

" " " "