Соцзахист, охорона здоров’я та хмельницьке летовище – основні питання, які обговорили на громадській раді.

898

Жахливий екологічний стан області, квартири для ветеранів та фінансові справи аеропорту – такі теми обговорили у громадській раді при Хмельницькій ОДА. Традиційно учасники ради запросили за круглий стіл керівників різних департаментів аби ті прозвітували про виконану роботу.

Днями в Хмельницькій облдержадміністрації засідала громадська рада. Питань для обговорення було не мало. Для себе визначили найголовніші.

Власне із теми соцзахисту і почали. Обговорили питання покращення житлово побутових умов ветеранів війни та сімей загиблих.  Як зазначив голова комітету з питань взаємодії з учасниками бойових дій, добровольцями та волонтерами, з 2015-го року на обласному рівні виділено більше 40 квартир для сімей загиблих в зоні АТО та інвалідів 1-ї і 2-ї груп.

Пан Шрубковський розповів і про нову програму компенсації на купівлю житла, яку прийняли в лютому цього року.

 Жвавим було обговорення і екологічного стану області. Як зазначив начальник управління екології та природніх ресурсів, хоч нещодавно і прийняли програму щодо поводження із відходами у Хмельницькій області – залишились певні недопрацювання.

Тобто у нас є підприємства, які ці відходи можуть перевозити, але немає підприємства, яке б їх переробляло. Вивезти ці відходи за кордон, де є підприємства по переробці можливості також немає.

 Також громадська рада подала запит про виконання обласної програми фінансової підтримки КП «Хмельницький аеропорт». Голова комітету з питань економіки Наталія Степанова розповіла, що керівник летовища у спілкуванні їй відмовив і на запит теж не відповів.

Оскільки вичерпної інформації за всіх питань у учасників зібрання не було – вирішили їх доопрацювати і вже на наступному засіданні знайти відповіді на них.

" " " "