У Хмельницькому ВПУ № 11 готуватимуть кадри для роботи в теплицях

1237

У Хмельницькому училищі збудують теплиці та впровадять нову спеціальність. Міському бюджету це обійдеться лише в один мільйон гривень. Майже чотири на таке ноу-хау виділяє ЄС. Раніше ми вже розповідали про 30 мільйонів, котрі отримали на реалізацію проектів 5 навчальних закладів краю. ВПУ № 11 якраз серед них. Тут розповідають, аби отримати шанс на розвиток працювали чимало і не самі. Допомагали і міські чиновники, і підприємець. Як кажуть три голови краще, аніж одна.

Це – не мрія очільника навчального закладу, це – завтрашній день ВПУ № 11. Нещодавно училище перемогло у загальнонаціональному конкурсі проектів регіонального розвитку. Готували його не без допомоги. Ініціативу проявив місцевий підприємець.

Василь Міракін протягом 12 років займається саме теплицями – вирощує огірки. Не приховує, допомагати училищу готувати проект вирішив не без власного інтересу.

Розвиток малого – родинного бізнесу – основна мета створеного проекту. Для цього в училищі не просто збудують теплиці для себе й вирощуватимуть на продаж городину. Тут починають готувати спеціалістів за новою не лише для краю, а й для країни спеціальністю.

Фахівців-тепличників готуватимуть не в теорії, а на практиці. Для цього і зводять теплиці. Їх буде дві у одній.

Наразі в навчальному закладі проводять ліцензування нової спеціальності.

Керівник навчального закладу каже, такого прориву на всю країну не домігся б, якби не симбіоз – влада – підприємець – освітяни, адже, переконує, саме спільні зусилля стали запорукою успіху.

" " " "