Спецрепортаж. 29-ту річницю Незалежності України у Волочиську зустрічають у незвичному форматі

988

Без гучних гулянь та масштабних заходів. Двадцять дев’яту річницю Незалежності України у Волочиську зустрічають у дещо незвичному для міста форматі. Більшість розваг, що традиційно влаштовували з нагоди свята нині скасували. Залишили натомість урочисту частину та низку спортивних дійств просто неба.

Стартують заходи з вшанування Героїв, які загинули за мир та незалежність України. До пам’ятника Тарасу Шевченку кладуть квіти. Відзначають і тих, хто нині працює задля розвитку держави – в їх честь відкривають оновлену дошку пошани. Нагороди і подяки вручають медикам, підприємцям, комунальникам та освітянам.

Серед тих, чиє фото тепер на дошці пошани – Алла Плотнікова. Вона педагог з майже сорокарічним стажем роботи. Нині ще досі вчителює, а також очолює відділ освіти, молоді та спорту Волочиської міської ради. Каже, без своєї роботи – життя не уявляє.

Справою, яку люблять, займаються і аграрії Волочиського району. Тож 29-ту річницю Незалежності відзначають з гарними здобутками.

Плідно працювали, аби до Дня незалежності відкрити оновлене травматологічне відділення і в Волочиській центральній районній лікарні. За два місяці тут капітально відремонтували операційний блок та облаштували палати з усіма зручностями. На реконструкцію витратили триста тисяч гривень. Кошти надали в благодійному фонді Сергія Лабазюка «Ми Поруч». Тепер, кажуть лікарі, перебувати в закладі буде значно комфортніше і пацієнтам, і персоналу. А якість медичних послуг суттєво зросте.

День Незалежності у Волочиську візначають досить спортивно. Так, ще наприкінці червня в місті відбувся перший поєдинок з мініфутболу «Збруч Ліга 2020». Це спортивні змагання, що започаткували в громадській організації «Здорова нація». А вже тепер, 24 серпня, відбувся фінал, де на поле вийшли двоє суперників.

У вирішальному поєдинку змагаються дві волочиських команди – Запутя і Стріла. Після напруженої боротьби остання перемагає з рахунком 3:2. Емоції в гравців – зашкалюють.

Відбулись святкування і в Наркевичах, Волочиського району. Цьогоріч, щоправда, не в місцевому клубі, а просто неба – організували невеличкий концерт.

Попри те, що проходять святкування набагато скромніше, ніж в минулі роки, місцеві все одно задоволені. Настрій, кажуть, відмінний, бо ж нині особливий привід –  день народження власної країни.

Тим часом у Волочиську – завершальний етап нинішніх святкувань. На місцевому пляжі зібралися стронгмени – учасники «Битви витривалих». Демонструють неймовірну силу духу, міць та емоції.

Один з переможців «Битви витривалих» – Руслан Шевцов. На власному прикладі доводить, що здоровий спосіб життя – це модно. Каже, участь в спортивних змаганнях бере постійно, а також заохочує до перемог інших.

У змаганнях взяли участь атлети з Волочиська, Хмельницького і Тернополя. Причому не лише чоловіки, але й жінки. Організатором та співорганізатором заходу, знову ж таки, стали організація «Здорова нація» та благодійний фонд Сергія Лабазюка «Ми поруч».

 

" " " "