Спецрепортаж. Якісна медицина – запорука успішної європейської держави

760

Якісна медицина – запорука успішної європейської держави. Про це, під час свого візиту на Хмельниччину, наголосив голова партії «За майбутнє» Ігор Палиця. А нині влада, незважаючи на протести людей, продовжує знищувати українську медицину.  Під виглядом оптимізації закриваються лікарні, тисячі фахівців без роботи, а люди без належної медичної допомоги.

Разом із партійцями народний депутат відвідав будівництво нового лікувально-діагностичного корпусу Хмельницької обласної дитячої лікарні. Його зводять уже кілька років. Однак цього річ, коштів з державного фонду регіонального розвитку  на будівництво не виділили.

До слова, Хмельниччина єдина, де не має повноцінної обласної дитячої лікарні. Аби здати в експлуатацію новий корпус, необхідно ще 160 мільйонів. А через недостатнє фінансування, він може стати черговим довгобудом. Відтак, представники партії «За майбутнє» пообіцяли посприяти з виділенням коштів з державної казни.

Турбує медиків і нинішня реформа охорони здоровєя. Зокрема, тарифи, за якими нині платить НСЗУ.

Загалом діалог нардепів та трудового колективу лікарні був досить конструктивним. Як зазначили самі медики, про   своє бачення розвитку закладу вони розповіли. Тож сподіваються на допомогу та підтримку з боку тих, кому не байдужа медицина краю та майбутнє наших дітей.

" " " "