Спецрепортаж . «Яскраве свято дитинства»

1254

Створи своє майбутнє сам. Озброївшись лише пензликами та фарбами, діти на папері створювали країну, у якій хочуть жити і творити. Однак конкурс «Моя сім’я – моя країна» покликаний не лише вчити мріяти, а й закладає основи патріотичного виховання.

За кілька тижнів надійшло понад п’ять сотень малюнків. Тому конкурсному журі було надзвичайно важко визначитися із фаворитами.

Переможців визначали у трьох вікових категоріях. Призери отримали планшети, телефони та вluetooth-колонки, а також поїздку до місцевого аквапарку. Інші учасники також не залишилися без розваг. Вони протягом кількох годин стрибали на батутах, фотографувалися з мультиплікаційними персонажами та ласували морозивом. Організацією конкурсу та свята традиційно займається благодійний фонд Сергія Лабазюка «Ми поруч».

Міжнародний день захисту дітей відзначали й у Волочиську. Розпочали святкову програму з відкриття дитячого ігрового комплексу. Він яскравий та виготовлений у вигляді кораблика. Конструкція поєднує у собі спортивні та ігрові елементи, що одразу потішило малечу. Зводили ігрове диво завдяки благодійному фонду.

Волочищина багата на маленькі таланти, тому художніх номерів було чимало.

Трохи згодом розпочалося нагородження переможців конкурсу малюнку «Моя сім’я – моя країна». Катерина Корбюк вперше брала участь у такому заході. І одразу посіла друге місце. Каже, дуже щаслива. Бо влітку поїде до аквапарку та отримала у подарунок мобільний телефон.

Також у громаді відзначали й розумників, які протягом року трудилися і сумлінно здобували нові знання. Віолетта, до прикладу, стала призеркою Міжнародного конкурсу з української мови. І ледь отримала сертифікат на поїздку до Львова – одразу розповідає, якими вуличками буде гуляти.

Без уваги благодійного фонду не залишилися й місцеві спортсмени. Найбільше у громаді розвивається напрямок веслування на байдарках та каное. Нині секцію відвідує пів сотні юнаків.

Максим має 28 медалей, з них 16 – золотих. Тільки відсвяткував перший день літа, як вже за кілька днів прямує на змагання.

У місцевій школі вже тридцять років функціонує басейн, де діти відвідують уроки плавання. Звісно, за стільки часу застаріли технології та обладнання. Тому дирекція навчального закладу звернулася за допомогою до народного депутата Сергія Лабазюка, який залучив майже півтора мільйони гривень державних субвенцій. За ці кошти  вже встигли реконструювати значну частину приміщення.

Спортивний майданчик зі штучним покриттям  відкрили у Волочиській школі №5. Він поки єдиний у місті. На облаштування нового спортивного об’єкту спрямували півтора  мільйони гривень.

Святкували Міжнародний день захисту дітей й у селі Соломна. Поблизу школи встановили майданчик із вуличними тренажерами та гойдалками. І після урочистого відкриття, діти швиденько одразу все випробовують.

Поки частина дітей тренуються на майданчику,  інші розважається на батутах.

Вміють добре святкувати і відпочивати у Гвардійській ОТГ. Свято дитинства  цього року відзначали у селі Райківці. За кілька днів там збудували спортивний комплекс, де з радістю можуть займатися як діти, так і дорослі.

В Україні має зростати здорова талановита нація. А це можливо за правильної організації, заохоченням до спорту та якісною спортивною інфраструктурою.

" " " "