Спецрепортаж . Державні субвенції в дії

1250

 Понад півроку ремонтних робіт, майже півмільйона гривень і від будівлі старенької їдальні, що «притулилася» до школи, не залишилось й сліду. Раніше приміщення, де годували учнів, не опалювалися. У холодну пору року температура всередині була лише трохи вищою від тієї, що за вікном. А зали, де харчувалися діти, обігрівали побутовою плитою.

Рятувати споруду взялися відколи село Бубнівка, Волочиського району, ввійшло до складу Наркевицької об’єднаної територіальної громади. У червні минулого року частину потрібних на ремонт коштів, а це – понад 80 тисяч гривень, дали з бюджету ОТГ, з рештою необхідної суми допоміг народний депутата України Сергій Лабазюк. Завдяки сприянню нардепа заклад отримав 340 тисяч гривень державних субвенцій. За ці кошти в будівлі перекрили дах, замінили двері, вікна, підвели воду та зробили систему автономного опалення. Директор школи Галина Гнатюк розповідає, від того, що тут було раніше – залишилися лише стіни.

Наразі підрядники завершують останні приготування до відкриття оновленої їдальні. До відремонтованих приміщень залишилось лише завезти нові меблі та інше кухонне обладнання. Тим часом місцева кухар Феля Коваль думає, як удосконалити раціон харчування учнів.  Жінка каже, в сучасних умовах і меню має бути новим.

Державні субвенції «запрацювали» й у селі Копачівка. На 80 тисяч гривень, що надійшли напередодні нового року за сприяння нардепа Сергія Лабазюка, тут придбали сучасні тренажери для занять спортом.

Аби тренажери тимчасово не лежали без діла – дітям дозволяють займатися на них у будівлі старостату. Тим часом для придбаного обладнання готують спеціальні приміщення. Новенький спортзал стане в Копачівці справжнім осередком спортивного життя села, кажуть місцеві мешканці. Адже сьогодні серед варіантів для змістовного проведення дозвілля дітей вибір тут не великий.

У новому спортзалі з відвідувачами займатиметься на постійній основі тренер, доповнює місцевий староста. До слова, ремонт приміщень, а в подальшому й утримання персоналу – фінансуватимуть за кошти Волочиської ОТГ.

Ще один спортзал за рахунок співфінансування бюджету громади незабаром запрацює у селі Ожигівці. Майбутній спортзал функціонуватиме у приміщенні будинку культури, який нещодавно капітально відремонтували. У закладі повністю замінили вікна та двері, встановили сучасне опалення та освітлення, відремонтували сцену та утеплили.

Більшу частину ремонтних робіт виконували за рахунок державних субвенцій. Впродовж минулого року за сприяння нардепа Сергія Лабазюка на відновлення Ожигівського осередку культури надійшло майже півмільйона гривень. Завідуючий закладом Володимир Білокриницький розповідає, за три роки співпраці із народним депутатом вдалося зробити чимало.

Сьогодні у закладі знову завирувало культурне життя. Через десять років непридатності концертний зал днями заполонили глядачі, а незабаром тут сподіваються приймати перших любителів й спортивного відпочинку.

 

 

 

" " " "