Спецрепортаж . Компанія «Мрія» прозвітувала громаді про зроблене за рік .

1388

Один із найбільших агрохолдингів України – компанія «Мрія» – днями прозвітував громаді населених пунктів виробничого кластеру «Поділля»  про зроблене за рік та поділилися планами та напрацюваннями на майбутнє. Кілька років тому до цього агровиробника виявили бажання приєднатися кілька десятків сіл Хмельницької області. На сьогодні в  кластера  «Поділля» налічується  більше двадцяти п’яти тисяч гектарів  орної землі. А це – пайовики більш ніж із   тридцяти населених пунктів Чемеровецького та Городоцьких районів. Напередодні сільські голови, голови територіальних громад та старости населених пунктів зустрілися із керівництвом компанії.

Головними  принципами в роботі   Агрохолдингу «Мрія» є те, що компанія завжди дбає про землю. Та ж, в свою чергу, відає сторицею. Тут розуміють – без сучасних кваліфікованих підходів до обробітку чорнозему надіятися на високої якості врожаї не доведеться. Тому для того, аби досягти найвищих результатів, в компаніє є всі сили та засоби. Тільки цього року на оновлення машинно-тракторного парку  «Мрія» виділила кілька мільйонів доларів.

Але не технікою єдиною. Кожен гектар, який знаходиться в обробітку агрохолдингу «Мрія» – це тисячі людей, які свого часу довірили компанії працювати з чорноземом. Саме на довірі та справжньому партнерстві компанія будує взаємини із пайовиками. Ті ж, в свою чергу, за кількарічну співпрацю впевнилися у порядності та чесності цього агровиробника.

За кожен укладений договір із компанією пайовик вчасно отримує виплати за користування землею. Так, минулого року тільки на кластері «Поділля» селянам було виплачено більше п’ятдесяти мільйонів  гривень. Більше того – аграрій вже почав виплачувати орендну плату за 2017 рік.

Окрім орендної плати, компанія повсякчас дбає і про власників землі. Кошти на лікування та інші нагальні непередбачувані  потреби завжди знаходять вирішення. Соціальна підтримка населених пунктів – це ще один напрямок в роботі компанії. Кожне село цю допомогу та підтримку відчуває.

А ще тут розуміють – без робочих місць село залишиться без людей, адже кожен буде шукати кращої долі в містах та закордоном. Тому вже кілька років агрохолдинг «Мрія» є центром створення кооперативів. А

Дмитро Панасович вже два роки є головою одного із кооперативів на Хмельниччині. Чоловік каже, це об’єднання є дійсно вирішенням багатьох питань, які турбували селян.

Агрохолдинг «Мрія» не тільки дає ідею  створення кооперативу, але і надає повний супровід. Від порад агрономів – як вирощувати ту чи іншу культуру до юридичної підтримки у різних напрямках.

Керівництво одного із найпотужніших агровиробників України стверджує, планів на майбутні роки вистачає, адже щоб компанія приносила прибутки і  ще більше податків віддавала  державі потрібно рухатися тільки в перед.

Тут розуміють – без спільної роботи та підтримки один одного побудувати квітучу Україну буде важко. Тим більше, коли мова йде про один із локомотивів економіки – сільське господарство. Тому і керівництво агрохолдингу «Мрія», і громадськість будуть працювати, аби економічний добробут настав набагато швидше.

" " " "