Спецрепортаж . На Хмельниччині відзначали всеукраїнський День працівників культури.

1254

Бібліотекарі, музичні викладачі та майстри народної творчості. 9 листопада на Хмельниччині відзначали всеукраїнський День працівників культури. Саме вони забезпечують якісне дозвілля навіть у найменших селищах країни. Тому до Волочиського будинку культури на урочистості з’їхалися представники зі всієї громади. Для більшості працівників культурного середовища – це велике свято, яке показує необхідність й важливість їхньої діяльності.

Жоден урочистий захід у місті не відбувається без учнів Волочиської дитячої школи мистецтв. Нині чимало колективів знані й за межами нашої області .

Її доповнюють приємні подарунки від народного депутата України Сергія Лабазюка.

До вітання долучилися й представники групи компаній «VITAGRO». Вони на території Волочиської громади  підтримують низку соціальних проектів. Серед яких значну частину займають заклади культури.

І вкотре для кожного сільського будинку культури подарували сертифікати на 2 тисячі гривень. Завідувачі сільських клубів грошима можуть скористатися за власним бажанням.

Загалом у Волочиському районі налічується 50 установ культурного призначення. Вони на території громади обслуговують майже 33 тисячі жителів. Тому у такий святковий день для них найкращим подарунком став сертифікат на одноденну поїздку до Львова. Там вони відвідають Оперний театр.  Начальник відділу культури та туризму району Володимир Матусяк розповідає, благодійний фонд народного депутата України Сергія Лабазюка «Ми поруч» вже традиційно допомагає їм в організації відпочинку.

А от працівники культури Хмельницького району своїм подарунком скористалися напередодні. Так, майже 80-т чоловік відвідали Львів. Розповідають, їх щоденна робота – це створювати свято для інших, тож час на свій відпочинок знаходять не завжди. А така поїздка – це не лише можливість відпочити, а й отримати новий професійний досвід.

Працівників культури завжди були  носіями духовної спадщини та традицій. Тому для них важливо на власні очі бачити історичне багатство нашої держави, переконує помічник народного депутата Леонід Гуцалюк. Тож такі поїздки організовують щорічно.

Святкували й у Війтовецькій ОТГ. Концертну програму розпочинав колектив Писарівської дитячої музичної школи. Викладачі створили один із найпотужніших інструментальних ансамблів в області.

Ще одним чудовим представником молодої громади став народний аматорський хор «Перлина».  Вони також дарували чудовий спів усім присутнім.

Без уваги не залишилися й працівники культури Наркевицької ОТГ. Там помічники нардепа також привітали кращих працівників подяками та грошовими винагородами.

 

 

 

 

 

" " " "