Спецрепортаж . Омріяна Паска.

1435

В Чистий четвер мільйони господинь готують головну страву свята Воскресіння Христового – паску. У кожної родини є свій, особливий, рецепт випікання святої здоби. Пані Євгенія каже, аби  випічка вийшла гарною, велику роль в цьому відіграють інгредієнти. А спекла свою першу паску господиня  ще в дитинстві. Робила все під пильним оком матері. Сьогодні ж навчає онуків та навіть колег по цеху. Кухар запевняє, найважча та найвідповідальніша  в усьому процесі робота -вимішування тіста.

Часу та сил на це потрібно чимало. Жінка пригадує слова, які говорили старші люди про тривалість вимішування святої здоби.

Перед випіканням паски потрібно обов’язково помолитися, адже до цього процесу потрібно підходити з чистими думками та помислами.

Поряд із пані Євгенією на кухні порається і пані Анастасія.  Окрім повсякденної роботи та звичного готування для колективу, сьогодні у печі компанії поспіває щойно вимішена Пасха.  Жінка каже, на це свято чекає з нетерпінням вся її родина, а найбільше – маленький синочок. Для нього кожного року печуть окрему паску.

Запах свіжої випічки за кілька хвилин розлетівся по всьому залу. Господині кажуть, обов’язково пригостять кожного, хто працює в компанії. А нагодувати жінкам потрібно близько сотні спеціалістів агрохолдингу «Мрія».  Більше того, кухарі готують тричі для працівників кластера «Поділля».

А поки господині роздають їжу – у печі вже зготувалася перша паска. Жінки радіють – хліб вийшов гарним та пишним.

 

" " " "