Спецрепортаж . «Великодня акція»

1300

У територіальних центрах соціального обслуговування перебувають люди, які опинилися у складних життєвих ситуаціях. Насамперед – це літні дідусі та бабусі, а також інваліди, яких доля залишила напризволяще – самотніми та без підтримки близьких. Рідною домівкою для людей з особливими потребами став будинок-інтернат у селі Бахматівці, що у Хмельницькому районі.

Сьогодні у закладі мешкають близько півсотні знедолених пенсіонерів. Для гідної старості їм тут забезпечують належні умови, доповнює пані Галина. Однак ніякий комфорт не замінить стареньким дідусям та бабусям відчуття турботи та любові. Аби напередодні найбільшого християнського свята, яке прийнято відзначати у родинному колі, вони не відчували себе покинутими – кожному підопічному подарували частинку свята.

Солодкі подарунки для особливих людей профінансував народний депутат України Сергій Лабазюк. У передпасхальні дні помічники нардепа завітали із презентами у кожен центр соціального обслуговування в межах округу №188.

В Кушнирівському будинку-інтернаті, що у Волочиському районі, на приїзд помічників нардепа вже чекали та навіть заздалегідь підготувалися до зустрічі.

Мешканці інтернату кажуть, приймати подарунки з нагоди Великодня вже стало для них традицією. Старожили пригадують, відколи мешкають у закладі – увагою від народного депутата не були обділені ніколи.

Такий знак уваги, наче вогник світлої надії в житті, порівнює підопічна інтернату, що у селі Лонки – Волочиського району. Для неї, розповідає, та її співмешканців важливо відчувати себе потрібними.

У Волочиську для людей з обмеженими фізичними можливостями окрім пасок, помічники народного депутата привезли цінний подарунок. У відповідь на звернення в приймальню членів громадської організації, яка опікується інвалідами, придбали ноутбук.

Придбали паски для малечі, яка потребує особливого догляду і у обласному центрі. Смачні символи свята отримали маленькі хмельничани, які відвідують центр для дітей з ВІЛ/СНІД . Такі ж подарунки презентували підопічним Хмельницького геріатричного пансіонату для ветеранів війни і праці.

" " " "