Спецрепортаж . Пензлі, фарби та полотно – саме такі інструменти необхідні для психологічної реабілітації дітей зі Сходу.

1136

Пензлі, фарби та полотно – саме такі інструменти необхідні для психологічної реабілітації дітей зі Сходу. У цьому переконаний голова молодіжного руху «Здорова Україна» Станіслав Липовський. Він же організатор медіа-проекту «Дитинство без сліз», в межах якого діти, позбавлені дитинства через війну, мандрують містами, набираються нових вражень, а побачене передають на полотнищі. Результат, запевняє пан Станіслав, вражаючий.

Чернівці, Львів та навіть Румунія – ці місця вже відвідали діти в межах проекту. Днями майже 30 учасників завітаХмельницького. Координатори розповідають, аби організувати такі поїздки, заручаються підтримкою небайдужих. У Хмельницькому проект реалізовують за сприяння Сергія Лабазюка та при фінансуванні його благодійного фонду «Ми поруч».

Для учасників організували насичену програму. Перший пункт – художня школа, де діти познайомилися з такими ж творчими ровесниками та отримали подарунки від благодійного фонду «Ми поруч». За словами директора школи Лідії Нікітюк, обмін досвідом між дітьми із Заходу та Сходу у сучасних умовах важливий.

 Як зазначає заступник мера Андрій Бондаренко, досвід проведення схожих заходів у Хмельницькому є.

 Після теоретичної частини – практика. Аби показати єдність Сходу та Заходу, на березі Південного Бугу влаштували спільне малювання місцевого краєвиду. Діти розповідають, за допомогою таких поїздок не лише навчаються, а й відпочивають.

 Значення арт-терапії у житті дітей зі Сходу розуміють і юні художники з Хмельницького.

 А вже наступного дня для гостей нашого міста організували екскурсію. Хмельницький, кажуть дітлахи, сподобався.

 До слова, проект у Хмельницькому – унікальний, адже сюди приїхали не лише діти з Луганської та Донецької областей.

 Картини, які діти створюють у різних містах, об’єднають у виставку «Україна очима дітей АТО». Художню експозицію покажуть у стінах Верховної Ради.

" " " "